Cart item
Product title
Product title
Ako chutí Slovensko na tanieri? Známa etnologička Katarína Nádaská prináša v knihe Rok v slovenskej ľudovej kuchyni pohľad na tradičné jedlá a nápoje v živote našich predkov.
Spoznajte originálne farby, vône a chute Slovenska spolu s receptami, z ktorých mnohé doplnili zdravšou modernou verziou spoluautorky Aneta Vaculíková (Orosiová) a Janica Lacová, ambasádorky projektu Food Foundation Jamieho Olivera v projekte Food Revolution pre Slovenskú republiku.
Rok v slovenskej ľudovej kuchyni
Naša ľudová kuchyňa je okrem rodinného života našich predkov spätá aj so zvykmi, s obradmi, so sviatkami, či dokonca s poverami v ročnom cykle. Práve na to zaostrila odborný pohľad autorka, etnologička Katarína Nádaská.
V knihe sa dozviete nielen zaujímavosti o spôsoboch stolovania, o príprave jedál či o surovinách, z ktorých sa tradičné pokrmy pripravovali. Kniha vám priblíži aj to, aké jedlá a nápoje sú typické pre jednotlivé regióny nášho krásneho Slovenska.
V záverečnej a najrozsiahlejšej časti knihy autorka ponúka recepty zo všetkých regiónov usporiadané podľa ročných období.
Banícke guľky s dynamitom
Recepty sú upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj v súčasnosti a spoluautorky Aneta Vaculíková (Orosiová) a Janica Lacová mnohé doplnili inšpiráciami na zdravšie varenie.
Kniha Rok v slovenskej ľudovej kuchyni vyšla s podporou Bratislavského samosprávneho kraja.